2012. április 1., vasárnap

Tudatos álom


Tegnap véletlenül böngészgettem az Anime Additcs-en és találtam egy animét (a címére már nem emlékszem) ami a tudatos álomról szólt. Az ismertető írója azt javasolta, hogy nézzünk utánna a TÁ-nak, mert megéri. Így is tettem (még most is áldom érte a sorsot!!).
Találtam egy ezzel foglalkozó weboldalt és elkezdtem olvasgatni, hogy mi is ez. 
A lényege az, hogy a Tudatos Álom egy olyan állapot, amikor az ember álmodik, de ő irányítja a dolgokat. Bármit megtehet amit akar; repülhet, falon átmehet, másik országba, helyre kerülhet, harcolhat a gonosszal vagy épp tüzet okádhat. Mindennek csak a képzlelet szab határt. A legjobb benne, hogy annyira valóságszerű, hogy a körülöttünk lévő világot részletesen látjuk, halljuk a hangokat, érezzük a szagokat, tapintásuk, látásunk és a tudatunk is éles. Emiatt sokan nem is tudják, hogy álmodnak. Ezért kell a Valóságtesztet elvégezni. Ha ébren is elvégezzük ezt naponta 5-10-szer, akkor 2-3 napon belül eredménnyel járhatunk. Csak lelkesedés, szorgalom és hit kell hozzá. És ne higyjétek azt, hogy ez hülyeség. Ezzel a dologgal egy külön tudomány ág is foglalkozik, de sok könyvet, filmet is találunk a témában (mint ahogy én az anime kapcsán néztem utánna). Már az Álomnaplót is elkezdtem vezetni, mert délután elszunyókáltam és volt egy nagyon pici tudatos álmom, pedig még csak 1 napja sincs, hogy elkezdtem. Nagyon várom mi fog belőle kisülni, agytornának is remek. Bővebb, részletesebb információkat ezen az oldalon találtok: www.tudatos-alom.hu/ Érdemes elolvasni mindent, és sok mindennel próbálkozni.
Ma kipróbáltam az oldalon leírt egyik dolgot. 
Azt kell tenni, hogy kényelmesen elhelyezkedünk és kinézünk egy pontot a falon. Először 10 lassút, majd 10 gyorsat ki-be lélegzünk. Ezután behunyjuk a szemünket és elképzeljük, hogy egy lépcső tetején állunk. Elindulunk és elkezdjük számolni a lépcső fokokat: 1. lépcső -1, 2. lépcső-2 és így tovább egészen 10-ig. Leérünk a lépcső aljára és jobb oldalon van egy ajtó. Kinyitjuk és bemegyünk. Egy hatalmas, virágokkal teli mező van körülöttünk. Nézzünk szét jól, -én megszagolgattam néhány virágot és  repültem is egyet az egyik alma fa körül-azután helyezzük magunkat kényelembe valahol-én belehuppantam a virágok közé- és ismételjük magunkban el 5-10-szer azt, hogy emlékezni fogok az álmaimra és tudatosan fogok álmodni (vagy valami hasonló szöveget) de ne a képzelet beli szánkkal beszéljünk, hanem mintha az agyunkkal mondogatnánk. Nyissuk ki a képzelet beli szemünket, álljunk fel, menjünk vissza, nyissuk ki az ajtót és menjünk vissza a lépcsőhöz, de most 10-től visszafele számoljuk a lépcsőfokokat. Amikor felértünk a lépcső tetejére nyissuk ki a szemünket.
Nagyon fura érzés volt. Mintha kiléptem volna a testemből, s amikor kinyitottam a szemem, hirtelen nem tudtam, hogy mi is történik velem. És ez még csak egy technika a rengeteg közül, amivel elérhetjük, hogy tudatos álmaink legyenek. 
Még nagyon az elején tartok és nem sok a tapasztalatom (1 rövidke álom xD) de akinek felkeltette az érdeklődését, mindenről részletes, pontos leírást talál a már fentebb is említett  weboldalon. És ha valaki kipróbálta, akkor írjon ide, szívesen elolvasom a ti véleményeiteket, tapasztalataitokat! ^^

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése