2012. július 11., szerda

Valódi félelem!!!

Nos, azt hiszem ezt ki kell magamból írnom. Úgy sem ismeri senki valódi tartózkodási helyem, a közeli ismerőseim, akik tudják hol lakom meg nem olvassák a blogot. Így nyugodt szívvel elmesélem nektek eme rémséget!
Annyit kell tudni, hogy 4 éve költöztünk ebbe az utcába, előtte 2 utcával arrébb éltünk.
Átellenbe van egy család, ahol elég sokan laknak együtt, köztük a nagymama és nagypapa. Nem átlagosak, mert (nevezzük csak Katy néninek) igen csak szereti a piát. Állítólag azért iszik, mert az ura megcsalta amikor fiatalabb volt. De leheteséges, hogy egyszerűen csak ilyen és kész. Ráadásul a kinézete is brutális. Látszik, hogy teljesen zavart elmeállípotú, plusz büdös, ápolatlan és olyan mint Quasimodo.
Lényeg az, hogy kora reggel megy a sarki boltba tütükét venni és már délelőtt úgy be van állva, hogy alig bír döcögni. Gyógyszert kéne szednie, de az arra való pénzt inkább elissza. Mint tudjuk az alkohol súlyosan pusztítja az agysejteket és a kora meg a betegsége is összejátszik a dologban. Eleinte nem zavart annyira, hogy folyton leselkedik, anyáéktól cigit csór, de mostanában kezd bedurvulni a helyzet.

Minden úgy egy hete kezdődött. Az előttük lévő árok felégett, valószínűleg ő gyújtotta fel. Aztán este felé belekötött a mi szomszédunkba, aki neki a szembe szomszédja. Úgy veszekedtek, hogy azt élvezet volt hallgatni. Egy ideig!!!
Mert Lajcsi bácsiékkal azt csinálja, hogy járja a falut és mindenfélét összehazudgál a családjukról, pedig áldott jó emberek.
Ez a veszekedés ment vagy 2-3 napig.
Végül Katy néni még egy erre bicikliző emberkébe is belekötött. Nem is ismerte az illetőt, de leállította. Valószínűleg pénzt akart kérni tőle. Apropó pénz! A másik szomszédunkkal azt csinálta, hogy hajnali 5-kor bement simán hozzájuk, mintha ott lakna és kért tőlük 10 ezer forintot. Persze egy fityinget sem kapott. Meg Dodó mesélte, hogy bement hozzájuk, leült a kanapéra és várta Dodó anyukáját, aki nem volt otthon. Szegény lány azt se tudta mit tegyen. Végül felhívta az anyját és kitessékelte a lakásból.
Arról már nem is beszélve, hogy hajnalban kiáll a kapuba, kiengedi a kutyáját és az összes többi kutya ugatja, köztük a miénk is, aminek nincs egy vékonyka kis hangja... Így hát a fél utca felkel a kutya lakodalomra, aztán ordibál a kutyájának, hogy "Bulldáááóóóóózeeer!" és ezt egy jó darabig folytatja.
Aztán elbeszélget magában hangosan és bemegy.
Végül amikor felkelnek Lajcsi bácsiék beléjük köt. Direkt kijön az utcára és mindenfélét kiabál nekik, hogy dögöljenek meg és vigye el őket a szívroham és még sorolhatnám. :|
Végül ezt ma megelégelte Lenke néni (Lajcsi bácsinak a felesége), akivel ma veszekedett és aláírásgyűjtésbe kezdett, hogy vitessék el innen, mert közveszélyes és mindenkit zaklat. Szinte mindenki aláírta, természetesen anya is.
Mint kiderült a polgármesteri hivatal is felszólította már őket, hogy vitessék el valami intézetbe, mert sok panasz érkezett rá, de nem tették meg a hozzátartozói.
Anyával délután egyenesen rettegtünk kimenni a saját udvarunkra, mert úgy tombolt kint a kapuban, hogy az valami félelmetes. Minden félét mondott hangosan és persze magában beszélt. Nem lehet leírni milyen ijesztő egy ilyen ember közvetlen közelében élni. Félek, mert olyan zavarodott az elméje, hogy bármikor, bárkire rágyújthatja a házat. Elvégre már a saját arkukat is felgyújtotta. Nemrég pedig úgy összeverekedett a férjével hogy 2 mentő vitte el őket és mindkettőjüknek betört a feje.

Nos, egy ilyen világban élünk mi. Ahol a szomszédod egy őrült vénasszony és az aláírás gyűjtésen és a panasztételen kívül semmit sem tehetsz. Nem tudni, valaha elviszik-e, de nagyon remélem, hogy igen. Szabályosan rettegek elaludni, inkább megvárom a hajnalt, amíg anyáék felkelnek, mert addig sem gyújtja ránk a házat, mert észreveszem. 
Remélem a polgármesteri hivatal tesz valamit ezügyben, mert nem akarom, hogy valakinek baja essen. Mert sajnos jellemző az országra, hogy csak akkor figyelnek fel valamire, amikor már tragédia történik. Addig meg nem tesznek semmit. 
Félek....
Ti mit tennétek a helyemben? Mert már az utcára se szívesen megyek ki. Múltkor is itt ordibált a kapunkba...
Mi lesz ennek a vége? Nem tudom....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése