2017. május 17., szerda

PlayIT 2017 Debrecen

Üdv!

Megkésve bár, de törve nem meghoztam a PlayIT-s beszámolót. Többször nekifogtam a megírásának, de aztán mindig elment tőle a kedvem. Hát most összeszedtem magam és megírtam. Íme:

10 órakor nyitották a kapukat, de én még 10-kor otthon sminkeltem. Nem szokásom, de most megcsúsztam egy kicsit az idővel, mert nem kalkuláltam azt bele, hogy az átlagos sminkelési időm
többszörösét veszi majd el az, hogy faunnak tűnjek.
Ebben csak az volt a baj, hogy Laciék már vártak rám, plusz nálam voltak a jegyek. :'D Végül kb. 20 perc késéssel megérkeztem a helyszínre. Apa szerencsére be tudott vinni, elég nehézkes lett volna ebben a cosplayben buszozni vagy egyszerűen csak egyedül elcipelni odáig.
Szinte azonnal bejutottunk, ami nagyon jól esett a tavalyi sorban álláshoz képest.
Kicsit fura volt, hogy nem volt akkora tömeg, szerintem jóval kevesebben vagy elszórtabban voltak, mint a múlt évben.
Jött velünk még Tomi(Laci öccse) és Laci egyik netes haverja, Kenta is. Vele először találkoztunk, de nagyon jó fej volt. Néha összefutottunk Dantéval, ott volt Zsomi és Betti(Oszakés team másik női tagja) is. Alapvetően viszont csak Laci, Tomi, Kenta és én alkottuk a csapatot.
A cosplayesek a Főnix közepén álltak egy nagy kupacban és egy ismerősöm jött oda hozzám, hogy menjek oda beszélgetni. A fiúk elmentek kockulni, én meg beálltam a többi cosplayeshez, csak hát tök idegen voltam, nem igazán tudtam mit beszélni velük és majd megsültem a paróka és a páncél alatt.
Bár nagy meglepetésemre Yuriko odajött megtapizni a faun szőrömet és később kértem tőle egy közös képet. De ettől függetlenül nem igazán éreztem magamat közéjük valónak.
Egy lánnyal viszont egész jót beszélgettem, az embereket szidtuk, hogy nem képesek vigyázni ránk és a kiegészítőinkre.
Állandóan nekünk jöttek, ott mászkáltak el a cosplayesek között, alig bírtam megállni a patámon és folyton lökdöstek. Ezek főleg a 10-14 éves korosztályból kerültek ki, akik iszonyat neveletlenségüket bizonyították. És én hülye tanár akarok lenni. xD
A legnagyobb döbbenet akkor ért, amikor éppen Zsomiékkal mászkáltam és kértem őket, hogy üljünk le a lelátóra, mert már nem bírom tovább a patában és átveszem. A lelátón egy nő elkezdett nekünk pampogni, hogy mi hogy nézünk ki és milyen szánalmasak vagyunk! Mindezt egy PlayIT-n!!!
Mondjátok már meg nekem, hogy az ilyen minek jön el akkor erre a rendezvényre?!
Végig nézett minket, de éppen azzal voltam elfoglalva, hogy sajgó csülkeimet egy kényelmesebb cipőbe dugjam bele.
Megfogadtuk, hogy ha újra pampogni mer, akkor számon kérjük, de nagy szerencséjére befogta a mocskos száját és utána el is tűnt.
Ekkora már többszörösen csalódtunk a rendezvényben. Laci egészen sokáig gyűjtögette a pénzét, hogy majd jól bevásárol az akciós játékokból, de semmi neki tetszőt nem talált.
De legalább megnyert egy Lol-os meccset és kapott érte egy kulcstartót. Később a színpadra is felhívták, de olyan kérdéseket kapott, hogy én csak nézegettem, de az volt a  baj, hogy ő is.. :'D

Ráadásul sikerült valamilyen kupont szereznie, amivel elvileg előre engedték volna bizonyos játékoknál, de amikor odament valahova, az ottani szervezők elküldték, mert ők erről a kuponról még soha nem is hallottak. Szervezés lvl Magyarország. (Y)
A Plusz jegyeket meg úgy osztogatták, mint a cukort. Már Lacinak volt két jegye, de annyira unalmas volt az egész, hogy inkább rá akarta sózni valakire, de senkinek nem kellett. xDD
Számomra az volt még elég fura, hogy nem volt cosplay verseny, de bemutató igen. Ami annyi volt, hogy akinek voltak ismerősei azok felmehettek, míg mi ketten a csajszival ott álltunk, mint két kuki.
Kicsit zokon vettük a dolgot, mert konkrétan csak mi ketten maradtunk ki és ha már eltoltuk oda a sej-hajunkat cosplayben, akkor annyiba igazán nézhettek volna, hogy minket is felhívnak.
Bár már meg sem lepődtem ezen, mert egész nap tojtak a fejemre. Persze volt, aki odajött fotózkodni és megdicsérte a cp-met, de nagyrészt csak a 12 évesek útjában álló fura izé voltam, amit arrébb kell lökni, hogy odaférhessenek a kedvenc Youtubeosukhoz vagy valami játékukhoz.
Az az elképesztő bunkóság és nemtörődömség betette nálam a kaput. Átöltöztem olyan 2 óra körül és akkor már csak császkáltunk. Nem akartunk még menni, mert Kenta messziről jött le ide és sajnáltuk a kidobott 2000 Ft-ot is a jegyre.
Fél 4-kor már nem bírtuk tovább. Felhívtam anyát, hogy jöjjön értem. Kentát feltettük a buszra, megjött anya, Laciékat kitette a buszmegben és ennyi volt a PlayIt.

Amennyire jó volt tavaly, most annyira borzalmas volt. Úgy éreztem, hogy elfogyott a pénz a pesti után, de hát ha már beharangozták, akkor meg kell szervezni.
Ha több ilyen rendezvény lenne a közelünkbe azt mondanám, hogy soha többet PalyIT, de mivel ezen kívül csak az Oszake van, és az ember szeretne kimozdulni, így valószínűleg jövőre is ott leszünk. Bár meg fogom gondolni, hogy érdemes-e emiatt a cosplayyel/cosplayben szenvedni.

A patának hála 2-3 napig járni is alig bírtam, annyira bedurrant a vádlim. Kellett neki egy hét, hogy ismét normálisan tudjak menni. Elég fájdalmas volt, de ha jó lett volna a rendezvény, akkor büszkén viseltem volna a "harci sérülésem", de így inkább csak egy újabb csalódás ért...

Néhány képet azért hozok:

Lacival :) ♥

Zsomival hülyültünk :DYurikoval :)

Betti, jómagam és Zsomi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése